Freerails Home 
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register
Freerails > Model Railroad Forums > Photo Posting > More On Posting Photos

Because of non-railroad abuse of the site, new members MUST use their first names (at least) to join NO EXCEPTIONS!

More On Posting Photos
 Moderated by: Si. Page:    1  2  Next Page Last Page  
New Topic Reply Printer Friendly
 Rating:  Rating
AuthorPost
 Posted: Wed Mar 23rd, 2011 09:43 pm
  PMQuoteReply
1st Post
Herb Kephart
Super Moderator


Joined: Thu Jul 19th, 2007
Location: Glen Mills, Pennsylvania USA
Posts: 6158
Status: 
Offline
We all enjoy seeing pictures posted by the members- it lets us know what others are doing, which is always interesting.

With the new system, photos are stored on the site, and each photo takes some storage room (called bandwidth) Once we have too many photos stored, we have to buy more bandwidth. Just starting out with this new system, it will take a good while for us to get to that point--but we would like to put it off as long as possible- so instead of posting 12 pictures nearly the same,we would appreciate it if members would pick the best couple out of the bunch and  post those.

This wouldn't apply, of course, to a series of step by step construction photos, or a series of shots of different scenes or objects.

Thanks for keeping this in mind


Herb  :old dude:




____________________
Fix it again, Mr Gates--it still works!"
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 01:49 pm
  PMQuoteReply
2nd Post
dodgezilla04
Registered


Joined: Wed Jan 18th, 2012
Location: Kingston, Washington USA
Posts: 66
Status: 
Offline
well i cannot seem to post pics.

492k, 1280 x 960( but the system is supposed to resize the correct?) and they are jpeg format.... what am i doing wrong??



____________________
Chris

On30 in the basement
2 1/2" outside
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 02:38 pm
  PMQuoteReply
3rd Post
Herb Kephart
Super Moderator


Joined: Thu Jul 19th, 2007
Location: Glen Mills, Pennsylvania USA
Posts: 6158
Status: 
Offline
Describe exactly what you are doing, and we will try to figure things from there.

I'm assuming that you are following the second "sticky" down in the General forum.



Herb 



____________________
Fix it again, Mr Gates--it still works!"
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 03:13 pm
  PMQuoteReply
4th Post
dodgezilla04
Registered


Joined: Wed Jan 18th, 2012
Location: Kingston, Washington USA
Posts: 66
Status: 
Offline
I am following the sticky. Going to gallery. Clicking upload. Browsing for the file. Clicking upload after 15 seconds the window opens says error oooops. The file has to be in a gif, jpg, or png. Format.
The pic is 492k. And the directions say it will resize it.



____________________
Chris

On30 in the basement
2 1/2" outside
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 09:39 pm
  PMQuoteReply
5th Post
Paladin
Moderator


Joined: Tue Jan 24th, 2006
Location: Berwick, Australia
Posts: 2422
Status: 
Offline
Dodge.

When you upload pictures from your computer, the page will allow you to upload/browse. you will then need to upload to the gallery. There is a upload button at the very foot of that page. Click it and the pictures will be uploaded to the gallery.
Uploading may take a few moments.
Downloading from the gallery is instant.

The gallery will build into a record of all the pictures you have used for freerails. Very handy for future reference.

I prefer to resize my pictures to a width of 800 prior to uploading. Not important ,just the way I do it.

Don




____________________
Don McL
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 09:52 pm
  PMQuoteReply
6th Post
dodgezilla04
Registered


Joined: Wed Jan 18th, 2012
Location: Kingston, Washington USA
Posts: 66
Status: 
Offline
I tried that several times this
Morning. Kept getting error wrong file type message even though they
were in jpg format and 500kb. But thank you



____________________
Chris

On30 in the basement
2 1/2" outside
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 10:01 pm
  PMQuoteReply
7th Post
Paladin
Moderator


Joined: Tue Jan 24th, 2006
Location: Berwick, Australia
Posts: 2422
Status: 
Offline
Dodge,

Are you sure you are SCROLLING to the BOTTOM of the PAGE.

If the screen is showing a option for more than 3/4 uploads, there is a good chance you can not see the upload button. scroll down until it can be seen, click it, then give it a little time to upload.

Don



____________________
Don McL
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 10:17 pm
  PMQuoteReply
8th Post
Paladin
Moderator


Joined: Tue Jan 24th, 2006
Location: Berwick, Australia
Posts: 2422
Status: 
Offline
Loading the Gallery.

Step #5    Upload Photo  Top Right

Step #7 select image from your computer

Step #8  Select photo Then click Upload  Bottom centre.


These are 2 separate buttons.

Don






____________________
Don McL
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 10:46 pm
  PMQuoteReply
9th Post
Herb Kephart
Super Moderator


Joined: Thu Jul 19th, 2007
Location: Glen Mills, Pennsylvania USA
Posts: 6158
Status: 
Offline
Do a search on your 'puter for-------   permissions for wwwfreerails.com

Make sure "load images"  has "allow"   clicked.


Other than that , must be something about trying to upload from desktop.



Herb 



____________________
Fix it again, Mr Gates--it still works!"
Back To Top

 Posted: Fri Jan 20th, 2012 11:44 pm
  PMQuoteReply
10th Post
dodgezilla04
Registered


Joined: Wed Jan 18th, 2012
Location: Kingston, Washington USA
Posts: 66
Status: 
Offline
Internet explorer at work. Safari here

I will check the permissions on Monday. Thank you



____________________
Chris

On30 in the basement
2 1/2" outside
Back To Top


 Current time is 07:12 pm
Page:    1  2  Next Page Last Page  

Freerails > Model Railroad Forums > Photo Posting > More On Posting Photos
Top



UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2016 Data 1 Systems