Freerails Home 
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Freerails IS ACCEPTING new Members ... To join Freerails ... See how to Register as a Member in the 'Joining Freerails' Forum

'DelTang' Programming Problem
 Moderated by: . Page:  First Page Previous Page  1  2   
New Topic Reply Printer Friendly
 Rating:  Rating
AuthorPost
 Posted: Wed Feb 19th, 2020 03:49 pm
  PMQuoteReply
11th Post
Toeffelholm
Registered


Joined: Sun Sep 21st, 2008
Location: Germany
Posts: 488
Status: 
Offline
 
Hi Rod,

From my experience with H0 and 0n30 drives for Gn15,
the best choice for good crawl speed behavior on the one hand,
and low motor noise on the other, is to use 60 Hz.

So test if the motor runs smoothly with it. 

But as experience is the best teacher,
you should also test the other frequencies,
to see, and especially hear, the differences.

Juergen




____________________
modelling in 1:22.5 on 32mm and 16.5mm track
Actual project: 7/8" scale on 45 mm track
Back To Top

 Posted: Wed Feb 19th, 2020 08:37 pm
  PMQuoteReply
12th Post
fallen
Registered
 

Joined: Wed Apr 3rd, 2013
Location: United Kingdom
Posts: 199
Status: 
Offline
 
Hi Rod,

It will depend, amongst other things, on the type of motor.

A traditional cored motor,
will probably work better with a low frequency, 60 Hz as Juergen says.

Whereas a coreless motor,
would probably work better with a high frequency, say 700 Hz.

Frank


Back To Top

 Posted: Sun Aug 9th, 2020 05:10 am
  PMQuoteReply
13th Post
Rod Hutchinson
Registered


Joined: Fri May 8th, 2009
Location: Mooroolbark, Australia
Posts: 530
Status: 
Offline
 
I have a problem with a Deltang 45b-v510 (car).

The Pad for brake lights seems to be working backwards.

Lights on when motor running.
Lights off when motor stops.
Lights on a few seconds later.

Can Anyone advise.




____________________
Rod Hutchinson
Mooroolbark, Australia
Back To Top

 Posted: Tue Aug 11th, 2020 08:57 am
  PMQuoteReply
14th Post
Rod Hutchinson
Registered


Joined: Fri May 8th, 2009
Location: Mooroolbark, Australia
Posts: 530
Status: 
Offline
Rod Hutchinson wrote: 
I have a problem with a Deltang 45b-v510 (car).

The Pad for brake lights seems to be working backwards.

Lights on when motor running.
Lights off when motor stops.
Lights on a few seconds later.


When all else fails, read the instructions.

David Theunissen & Andy Rutter have been a source of enlightenment.

LED on Rx4x have the cathode connected to the P output.
LED on Rx6x have the  anode  connected to the P output.

Brake lights work as expected now.




____________________
Rod Hutchinson
Mooroolbark, Australia
Back To Top


 Current time is 02:22 pm
Page:  First Page Previous Page  1  2   

Top



UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2016 Data 1 Systems